vineri, 1 iulie 2011

Jurnal de călătorie (1)

Nu, încă n-am plecat. Deși m-aș urca chiar acum în tren. Mă împiedică bagajul încă nefăcut și biletul la cușetă cumpărat pentru ziua de mâine. Mă simt ca o pensionară... cușetă?! Încă mi-e greu să mă obișnuiesc cu ideea asta. Mă întreb ce farmec va mai avea călătoria cu trenul în condițiile astea. (Anyway... It wasn't my choice.)

Da, deci pleeeeeec!... Numai tu știi cât mi-am dorit asta și cât de necesar este să mă rup pentru câteva zile de Suceava. Să nu mă judeci prea aspru... Nu mi-e ușor să plec. Deși știu că-mi va fi bine departe de casă. Parcă rup din mine ceva cu fiecare plecare... Dar o dată ce nu  mai simt aerul Sucevei în nările mele parcă renasc, privirile îmi sunt ațintite spre viitor iar mintea țese planuri mai ceva ca un păianjen. Și poate că tocmai de așa ceva am nevoie.

Îmi clocotește sângele în vene ca un vulcan ce stă să erupă. Visul meu din totdeauna e pe cale să devină realitateee!... Eu, singură, cu o hartă și un pix colorat în mână, cu un aparat foto agățat la gât cutreierând străzile unui oraș necunoscut!... Să adun câte o amintire de pe fiecare stradă pe care calc, să privesc oamenii ce trec pe lângă mine, să-i observ și să-mi imaginez povestea lor. Numai ideea unei astfel de aventuri îmi pune sângele în mișcare ca un espresso!

Am uitat să-ți spun unde plec! Voi fi în Arad! Pentru o săptămânăăăăă!... Plecarea e abia mâine după amiază dar deja mi-am făcut planuri pentru timpul pe care îl voi petrece acolo. Voi ajunge în dimineața zilei de 3 iulie, la ora 7:14 (cel puțin așa scrie pe bilet), în gara Aradu Nou. După care voi merge acasă la tușa și unchiu pentru a lăsa bagajele și pentru a lua micul dejun. Pentru că va fi duminică, my first task va fi să merg la biserica Metanoia. Am reperat deja locația pe hartă iar la ora 10.15 voi porni spre stația de tramvai să ajung la timp pentru serviciul de la ora 11:15. Va fi un drum luuung (voi număra stațiile de tramvai până acolo să-ți pot spune apoi). Aaaaa... Îți amintești cred că ți-am spus cât de mult îmi place să merg cu tramvaiul! Foarte probabil ca după terminarea serviciului să trag repede o fugă pe malul Mureșului! Can't wait, baby!...

Planurile sunt multe și frumoase... Sper că va fi vreme bună să le voi putea pune în aplicare. Dacă va ploua, tușa are pregătită o bibliotecă întreagă care abia așteaptă să fie citită iar eu m-am înarmat de acasă cu filme. Deși nu-mi doresc nici măcar să fiu nevoită să deschis folderul de download.

Deci... Mâine plec! Plec! Plec! Plec!... Arad, get ready! Reni's coming!

 (don't own the picture)

2 comentarii:

  1. Calatorie placuta Reni!!!
    Te astept cu forte proaspete la intoarcere pentru alte scrieri frumoase. Take care! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult, Alexx`! >:D< Ramai cu bine!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti sa-ti lasi amprenta...